Familie-opstelling

Werken vanuit systemeemtherapie.

Soms zijn er van die thema’s die maar terug blijven keren in je leven. Bepaalde opmerkingen of reacties brengen je bijvoorbeeld steeds uit evenwicht. Je hebt voor de zoveelste keer ‘ja’ op iets gezegd, terwijl je het eigenlijk helemaal niet wilt. Of je komt steeds in dezelfde conflicten terecht of gaat juist confrontaties steeds uit de weg. Met alle gevolgen van dien.

Je neemt je steeds weer voor om het nu écht anders te doen maar valt toch al heel snel weer terug. Misschien heb je er zelfs al training of coaching bij gehad, maar op een of andere manier blijf je er maar mee zitten. Soms word je er moedeloos van en je vraagt je af of je hier ooit nog vanaf komt.

Dat is natuurlijk lastig maar ook voor hardnekkige problemen is vaak een oplossing. Dat is in dit geval ook zo. Er bestaat een methode die ervoor zorgt dat jij uit die vicieuze cirkel kan komen en weer de regie krijgt over je eigen leven.

Dat doen we met een zogenaamde opstelling, of familie-opstelling. In zo’n opstelling worden je gedragspatronen heel concreet en zichtbaar gemaakt. Een deel van die patronen ken je waarschijnlijk al heel goed, maar een ander deel ben jij je nog niet (voldoende) bewust. In een opstelling krijg je veel meer en beter zicht op wat er bij jou gebeurt en waarom dit zo bij je werkt. Daarbij ontdek je welke stappen je kunt zetten om uit dat patroon te komen en leer je ook nog hoe je dat kunt doen. Je ervaart hoe je vrij kunt worden van dat waar je nu in vastzit en hoe je ontspannen om kunt gaan met alles wat er op je af komt.

De visie achter deze manier van werken is dat iedereen bepaalde gedragspatronen heeft ontwikkeld. Patronen die je hebben gemaakt tot wat je bent, waar je goed in bent geworden en wat lastig voor je is. Deze patronen spelen bewust en onbewust een grote rol in je leven van vandaag. Onbewuste patronen herken je bijvoorbeeld wanneer je iets doet wat je eigenlijk niet wilt. Je staat bijvoorbeeld alweer klaar om te helpen, terwijl je eigenlijk de energie niet meer hebt. Of je houd je maar weer in, terwijl je eigenlijk weet dat je beter zou kunnen uiten wat je te zeggen hebt. In een opstelling worden deze processen heel erg zichtbaar en voelbaar en ontdek je vooral hoe je hieruit kunt komen en meer vrijheid en rust kunt ervaren in je leven.

Deze methodiek is overigens ook uitermate geschikt in werksituaties. Wanneer je meer wilt halen uit je team, organisatie of onderlinge samenwerking bieden we organisatie- of teamopstellingen aan. Voor meer informatie kun je terecht op https://www.leefemmeloord.nl/coaching/# 

Hoewel we vaak de term ‘familie-opstelling’ gebruiken gaat het niet altijd om je familie. Uiteraard ben je voor een groot deel gevormd in de omgeving waar je bent opgevoed en is die dynamiek vaak onderdeel van je gedragspatronen en daarmee in een opstelling. Maar er kunnen ook andere redenen of gebeurtenissen zijn die van grote invloed zijn geweest in je leven. Ook die kunnen een plek krijgen in zo’n opstelling.

Wanneer je belangstelling of vragen hebt, kun jij dat laten weten via onderstaande button te klikken.

Ik wil graag meer informatie over een opstelling

Praktische informatie over de planning en de kosten

Reflaction

Straussplein 5
8031 AE Zwolle

 


Espelerweg 26
8303 HZ Emmeloord

Tel.: 06 14946623

info@praktijkreflaction.nl

 

 

logo rbng
logo nvba
RBCZ logo

Reflaction maakt gebruik van (functionele) cookies zodat wij u beter van dienst kunnen zijn op onze website. Meer informatie