Rouwtherapie in Zwolle en Emmeloord

Leren omgaan met verdriet en verlies

Verdriet en verlies; vroeg of laat krijgt iedereen daarmee te maken. Het verdriet of verlies kunnen zo groot zijn dat het moeilijk is om daarin te kunnen blijven functioneren. Ik kan je helpen omgaan met je verlies en verdriet, door middel van rouwtherapie. Samen gaan we op zoek naar wat voor jou het beste werkt.

Wirwar van emotionele gevoelens

Afscheid nemen van iemand of iets dat je lief is doet veel met een mens. Bijvoorbeeld als het gaat om je ouder(s), je partner of je kind. Maar ook het verlies van je werk, je dromen of je gezondheid kunnen zorgen voor veel verdriet en onmacht. Je wordt overspoeld door allerlei emoties. Je bent  zomaar ineens boos, verdrietig, somber of angstig. Je lijf protesteert en het kan voelen of alles je moeite kost, alsof je het soms niet meer weet. En er zijn zelfs momenten dat jij je afvraagt wat het allemaal nog voor zin heeft.

Aandacht geven aan je verlies
Het kan een hele kunst zijn om je staande te houden te midden van jouw emoties. Het leven gaat door, terwijl jij rouwt om hetgeen je verloren bent. Afscheid nemen is een pijnlijk proces. Omdat het zo pijnlijk is, kun je zomaar de neiging krijgen om er ‘gewoon’ maar niet te veel meer aan te denken. Om ‘gewoon’ maar door te gaan. Te doen zoals het altijd was. Je moet immers toch verder. En dat klopt; je moet inderdaad verder. Maar niet door je gevoelens weg te stoppen, of door ze te ontkennen. Om de draad weer op te pakken is het juíst zo belangrijk om aandacht te geven aan je verlies. Aan wat je voelt en wat dat met je doet. Dat is de enige manier om écht verder te kunnen.

Rouwverwerking door therapie
Rouwtherapie wordt vaak gelinkt aan het overlijden van een dierbaar persoon. Maar de betekenis van rouw is breder. Het gaat om het verwerken van een verlies in welke vorm dan ook. Dat kan een overlijden zijn, maar ook andere ingrijpende gebeurtenissen kunnen zorgen voor rouw. Rouwverwerking is voor iedereen anders en goede rouwtherapie sluit aan op jouw behoeften.

Op zoek naar acceptatie & levenskracht
Met rouwtherapie leren we je omgaan met jouw verlies en het gemis. In het traject leer je accepteren wat er is gebeurd en deze gebeurtenis(sen) te integreren in je leven. We gaan op zoek naar rust, motivatie en het terugvinden van je levenskracht. Zodat jij op een gezonde manier verder kunt, ondanks alles.

Over Rogier
In 2011 heb ik Reflaction opgericht, met een vestiging in Zwolle en in Emmeloord. Als psychosociaal therapeut begeleid ik mensen die verschillende emotionele problemen ervaren, waarbij ik verbinding leg tussen denken en voelen. Dat geldt ook voor de rouwtherapie die ik aanbied. Ik geloof in jou zoals je bent en samen werken we aan een stevig basisgevoel.

Rouwtherapie - Werkwijze & aanmelden
Bij Reflaction start je altijd met een vrijblijvende en gratis kennismaking. Het is immers een hele stap om hulp te vragen, om iemand in vertrouwen te nemen die je (nog) niet kent. Aan het einde van het gesprek is duidelijk of ik de juiste persoon ben om je te begeleiden. Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt, maar ben in mijn aanpak soms ook confronterend. Pas als pijnpunten duidelijk zijn kunnen we werken aan de oplossing.

Gaan we samen aan de slag? Dan bespreken we hoe we je verdere traject vorm gaan geven. We maken een plan om te kijken hoe we verder gaan en of therapie of training beter bij je situatie past. Daarnaast bepalen we wanneer we de afspraken inplannen en wat de verwachtingen zijn.

Je kunt je eenvoudig aanmelden via een aanmeldformulier, maar je mag me ook bellen of een mail sturen.

Kosten & vergoedingen
Het eerste gesprek, de kennismaking, is altijd gratis en je zit nergens aan vast. Ben ik niet de juiste persoon om je te begeleiden? Dan houden we het bij dit gesprek.

Voor rouwtherapie geldt een tarief van €85,00 per uur, vrijgesteld van btw. De meeste verzekeraars vergoeden dit gedeeltelijk vanuit een aanvullend pakket. Voor meer informatie klik hier

Ik meld me aan voor een kennismakingsgesprek.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

Reflaction

Straussplein 5
8031 AE Zwolle

 


Espelerweg 26
8303 HZ Emmeloord

Tel.: 06 14946623

info@praktijkreflaction.nl

 

 

logo rbng
logo nvba
RBCZ logo

Reflaction maakt gebruik van (functionele) cookies zodat wij u beter van dienst kunnen zijn op onze website. Meer informatie