Relatietherapie

Wanneer een relatie lekker loopt dan voel je dat. Je bent allebei ontspannen, de communicatie loopt soepel en je bent gewoon jezelf. Maar de meeste relaties kennen ook momenten dat het even minder gaat. De verbinding die vanzelfsprekend leek is dan weg. Je raakt sneller geïrriteerd en krijgt ruzie over de kleinste dingen. En hoewel je samen bent, voel jij je steeds vaker alleen. Af en toe betrap je jezelf erop dat jij je afvraagt waarom je eigenlijk samen bent. Het lijkt wel alsof jullie steeds in dezelfde cirkel rondloopt en jullie komen er niet uit. 

Dan kan het goed zijn om hier hulp bij te zoeken. Binnen Reflaction bieden we deze hulp. Ondersteuning om weer in verbinding te komen met elkaar. Om de liefde weer terug te vinden of te verdiepen. Of om de problemen die jullie hebben (gehad) een plek te geven zodat je weer verder kunt.

In de relatietherapie werken je aan de patronen die jullie ontwikkeld hebben. En hoe je uit de vicieuze cirkel kunt komen. Je leert hoe jullie de relatie weer op kunnen bouwen en jullie verhouding kunnen verbeteren en verdiepen. Zodat jullie weer samen, jezelf kunnen zijn. 

Therapie

Therapie binnen Reflaction is over het algemeen individueel. Dat betekent dat we samen, 1 op 1, aan het werk gaan met jouw thema’s. Je kunt bij mij terecht met uiteenlopende problamatiek. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van onzekerheid, oververmoeidheid, burn-out, neerslachtigheid, depressie of angst. Je bent ook van harte welkom met vragen of problemen op het gebied van rouw of verdriet, trauma of wanneer je moeilijke gebeurtenissen uit je leven wilt verwerken.

Daarnaast heb ik vrij veel ervaring met de zgn. psychosomatische klachten zoals hyperventilatie, chronische pijnklachten en/of spanningsklachten. 

Verschillende methodieken

Ik zet verschillende methodieken in binnen de therapie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan gesprek, maar ook aan oefeningen en lichaamsgericht werk. Omdat een ervaring, oefening of contact soms meer losmaakt of meer inzicht geeft dan woorden en analyses. 

Trainingen en workshops

MOODCAMPmoodcamp men

Moodcamp is training waarin je leert ontspannen, loslaten, concentreren en krachtig worden. Een mooie training wanneer je last hebt van spanning, onrust, druk, hyperventilatie, slapeloosheid, (spannings)hoofdpijn of je gewoon steviger wilt voelen. 

Moodcamp is een training van 7 avonden waarin je vooral fysiek aan het werk gaat aan de hand van oefeningen en inzichten uit de (top)sport, therapie, haptonomie en psychologie. Je leert hoe jij de signalen van je lichaam beter kunt interpreteren, hoe je los kunt laten en hoe jij je kracht of irritatie op een constructieve manier in kunt zetten. Op die manier slaap je weer lekker, kom je tot rust en word je weer 'gewoon jezelf'. Kortom, je leert hoe je op een ontspannen manier krachtig in het leven kan staan.  

 

WORKSHOP: RUIMTE VOOR JOU

Ongeveer 1 x per maand organiseer ik een gratis workshop. Bedoeld als moment waarop jij even ruimte kunt maken voor jezelf. Om even te ontspannen, stil te staan, bewust te worden of rust te ervaren. De workshops hebben een actieve, ontspannende en inzichtgevende opzet. Ze zijn gratis, opgeven is wel nodig en kan door te mailen, bellen of te appen.

Tijd: 09.00 - 10.30 uur                                                         Tijd: 09.30 - 11.00 uur

ZWOLLE                                                                             EMMELOORD

26 oktober, thema: ontspanning                                           2 oktober, thema: ontspanning

30 november, thema: adem                                                 20 november, thema: adem

25 januari: als je lijf vaak pijn doet                                       29 januari: als je lijf pijn doet

22 februari, thema: grenzen                                                12 maart, thema: focus

29 maart, thema: focus                                                       16 april, thema: rust

26 april, thema: rust                                                            21 mei, thema: grenzen

31 mei, thema: (hoog)gevoeligheid

 

LEEF EMMELOORDLeef Training

Ik ben als trainer verbonden met LEEF Emmeloord. LEEF Emmeloord verzorgd diverse trainingen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling. In al die trainingen is nadrukkelijk aandacht voor zingeving en (christelijke) spiritualiteit. 

Voor meer informatie kun je terecht op http://www.leefemmeloord.nl/training/ 

Verstand van voelen

In mijn aanpak geef ik expliciet aandacht aan zowel je hoofd als je lichaam; je gedachten en je gevoelens. Naast wat je voelt en denkt, geeft bijvoorbeeld ook je lijf je signalen over je stemming. Soms ben je daar bewust van, vaak ook niet. Je voelt je dan bijvoorbeeld onrustig of gespannen, zonder te weten waarom. Of je voelt je onzeker en bang, terwijl je rationeel best weet dat dit eigenlijk niet nodig is. En toch lukt het je op de een of andere manier niet om dit kwijt te raken.

JPA 20

Mijn aanpak

In mijn aanpak geef ik daarom aandacht aan je manier van doen, je gedachten, je woorden en je gevoelens. Denken gebeurt vooral in je hersenen en voelen doe je vooral met je lichaam. Dat betekent dus dat we praten, ervaren én oefenen. Op die manier geven we aandacht aan jou in al je facetten. Aandacht aan wat er aan de oppervlakte is én wat daaronder zit. Aan wat je laat zien én wat er achter je (zichtbare) gedrag, je gewoontes en je woorden zit. Zodat jij voelt en ervaart wat er gebeurt, waar je vastloopt en hoe je daar beweging in kunt krijgen.

Reflaction

Straussplein 5
8031 AE Zwolle

 

Espelerweg 26
8303 HZ Emmeloord