In verbinding raken

Je komt het best tot je recht wanneer je ‘in verbinding’ bent. Zo noemen we dat.

In verbinding met jezelf

In verbinding met jezelf betekent dat jij jezelf bent. Alleen klinkt dat gemakkelijker dan het is. Want soms is het best lastig om jezelf te zijn. Om je bijvoorbeeld niet aan te passen. Om niet meer te doen wat je eigenlijk niet (meer) wilt. Om je grenzen aan te geven. Want in je leven komt veel op je af aan taken, verantwoordelijkheden, verwachtingen enzovoorts. Daardoor kan je zomaar het gevoel krijgen geleefd te worden. Dan is het goed om weer even stil te staan en je bewust te worden van jouzelf. Weer verbinding te maken met jouw eigenheid, jouw kwaliteiten, jouw grenzen, jouw lastige dingen en jouw mogelijkheden.

In verbinding met de ander

Je kunt ook in verbinding zijn met de ander. Heel mooi, maar soms ook heel lastig. Want die ander roept iets bij je op. Bijvoorbeeld waardering, vriendschap of respect. Of juist weerstand, machteloosheid of boosheid. Het kan lastig zijn om dan nog verbinding met de ander te maken. Je merkt dat je op de een of andere manier blokkeert, je terugtrekt, je irriteert, in de stress schiet of op een andere manier weinig controle meer hebt op je reactie.

Daarom staan we in therapie daar écht bij stil. En we raken het punt waar jij blokkeert. Waar jij niet meer jezelf bent. Door daarbij stil te staan, daarover te spreken, daar naar te kijken, te voelen, aan te raken en er echt verbinding mee te maken word je uitgenodigd om jezelf te zijn. Je uit te spreken waar je normaal gesproken blokkeert, je pijn te erkennen en te verwerken, je kracht te voelen en te laten zien en daarin te ontspannen. Op die manier werken we aan herstel van de verbinding. Met jezelf en met de ander zodat jij in vrijheid jezelf kunt zijn.

Reflaction

Straussplein 5
8031 AE Zwolle

 

Espelerweg 26
8303 HZ Emmeloord