Therapie

Therapie binnen Reflaction is over het algemeen individueel. Dat betekent dat we samen, 1 op 1, aan het werk gaan met jouw thema’s. Binnen die therapie krijg je veel ruimte in de invulling; het gaat per slot van rekening om jou. In die zin is mijn aanpak altijd maatwerk en toegespitst op jou.

Tegelijk zijn er natuurlijk ook wel wat algemene zaken te benoemen die mijn aanpak kenmerken.
Ik werk bijvoorbeeld veel ervaringsgericht. In de literatuur omschrijven ze dat als “een belevingsgerichte en inzichtgevende vorm van behandeling”. Dat klinkt prachtig en in normaal Nederlands betekent dit dat we niet stoppen bij de analyse en de verklaring. Maar dat we vooral kijken naar wat er bij jou gebeurt, waar je vastloopt en hoe je daar weer beweging in kunt krijgen. Natuurlijk zijn jouw gedragspatronen en overtuigingen ergens en om een bepaalde reden ontstaan. En wanneer dat nodig is geven we daar ook uitgebreid aandacht aan. Maar een analyse of verklaring is maar één stap in het proces en leid niet perse tot de oplossing van het probleem. Daarom gaan we verder en kies ik in mijn aanpak vooral voor het actief werken aan de oplossing van jouw probleem in het leven van vandaag.

Verschillende methodieken

Ik zet verschillende methodieken in binnen de therapie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan gesprek, maar ook aan oefeningen en lichaamsgericht werk. Omdat een ervaring, oefening of contact soms meer losmaakt of meer inzicht geeft dan woorden en analyses. Meer informatie hierover vind je onder verstand van voelen en in verbinding raken

Reflaction

Straussplein 5
8031 AE Zwolle

 

Espelerweg 26
8303 HZ Emmeloord